Zelfvertrouwen

 

Zelfvertrouwen krijgen en geven

zelfvertrouwenMeer zelfvertrouwen krijgen is een wens van veel mensen. En zelfvertrouwen geven aan iemand spreekt over het algemeen ook veel mensen wel aan. Het omgekeerde is ook waar, wwaarin (vaak onzekere mensen) juist het zelfvertrouwen van anderen naar beneden willen halen, gewoon omdat het ze anders te onzeker maakt. Maar hoe kunnen we nu goed met zelfvertrouwen omgaan, en hoe krik je dit zelvertrouwen op.

Meer zelfvertrouwen krijgen

Eigenwaarde en zelfvertrouwen komen van binnen. Het gaat in feite om een gevoel over de manier waarop je jezelf ziet. En dan vooral de manier waarop je denkt dat je gezien wordt door anderen. Een makkelijke manier om zelfvertrouwen op te bouwen is om dit te krijgen van mensen om je heen, die om je geven. Maar wat als dit achterwege blijft.

 

 

Zelfvertrouwen geven

In een wereld waarin veel mensen eerst aan zichzelf denken, is het ook goed om stil te staan wat jij kan geven, zonder dat je er direct iets voor terug wilt. De manieren waarop je iemand een goed gevoel kan geven of beter in zijn of haar vel kan laten voelen zijn volop aanwezig. Geef iemand zelfvertrouwen, ookal vergeten ze misschien waar het vandaan is gekomen.

 

 

 

home disclaimer