Levensdoelen

 

Het doel van het leven

levensdoelenWe zouden hier graag vertellen wat het doel van het leven is. Maar de waarheid is dat levensdoelen voor iedere persoon anders zijn. De essentie van ons bestaan is of lijkt een onduidelijk geheel en iedereen probeert daar op zijn of haar manier zinvol mee om te gaan. Dit betekend niet dat je geen levensdoelen kan hebben en zeker niet dat je stil moet blijven zitten omdat alles zijn doel voorbij lijkt te gaan. Je kunt ervaren dat het leven je onderweg verrast, terwijl je op weg was naar een heel ander doel.

 

 

Levensdoelen

Belangrijk bij het stellen van doelen in je leven is om af te bakenen waar je je op richt. Ook is het niet altijd zinvol om heel gedetaileerd uit te denken voor welke doelen je wilt gaan. Een manier om levensdoelen en de zin van het leven te benaderen kan als volgt zijn:

 

 

De zin van het leven

Pure evolutie, of een groter doel, leren en verbeteren of nutteloze tijdsbesteding, het kan allemaal passen binnen de zin van het leven, maar niemand weet het antwoord. Het is zaak om voor jezelf te stellen wat jou zin van het leven is, en welke basis het belangrijkste is om voor te gaan, te verbeteren of te verkrijgen. Hieronder een lijstje, waarbij de zin van het leven kan zijn:

 

 

 

 

home disclaimer