Vrienden maken

 

Nieuwe vrienden zoeken

vrienden makenMensen gaan op verschillende manieren met elkaar om en hieruit vormen zich over het algemeen vriendschappen. Soms is een vriend iemand die je heel af en toe ziet, maar soms zijn het vrieden waar je heel intensief mee bezig bent. Vrienden zijn soms tijdelijk in de situatie waarin je leeft, maar ook blijvend of in een wat andere vorm als de band maar sterk genoeg is.

Vriendschappen

Maar wanneer kun je nu iemand echt een vriend noemen? Het begrip is zo breed dat je heel veel soorten mensen als vriend kan beschouwen. Zeker met de sociale netwerken op internet kun je veel mensen als vriend beschouwen, maar zijn het soms niet eens vage kennissen. Hieronder een aantal begrippen over vrienden:

 

 

Vrienden maken

Vrienden maken is als jong mens vaak makkelijker en meer onbevangen als bij ouderen. Kinderen vragen gewoon of ze vrienden van elkaar zullen worden, en dat is dat. Aan de hand van de tijd en de manier waarop men elkaar leert kennen blijkt vanzelf wel of de vriendschap hecht genoeg is. Als puber jonge volwassenen of ouder persoon weet je al zoveel meer van jezelf en de wereld dat mensen vaak terughoudender zijn om mensen toe te laten in hun vriendenkring. Ook het gebrek aan met elkaar opgroeien speelt is een reden dat echte vriendschappen spaarzaam zijn. Een overzichtje wat je kunt doen om vriendschappen te sluiten, ook als je moeite hebt om vrienden te maken:

 

 

 

 

home disclaimer